ALO – “Čelična pesnica steže Srbiju”, list piše o zahtevima SAD i EU zbog Rusije.

BLIC – “Pored antivaksera sad se pojavili antipopisari”, o novoj teoriji zavera u Srbiji. “Pred Srbijom 10 vrućih dana sa pritiscima sa svih strana”, o tome šta čeka Srbiju, uoči sastanka lidera EU 6. oktobra u Pragu, kome će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

VEČERNJE NOVOSTI – “Priprema se i registar silovatelja”, o merama za odvraćanje od ponavljanja zlodela. “Srbija na udaru zbog kalendara sastanaka”, o reagovanjima Zapada na plan bilateralnih konsultacija Srbije i Rusije.

DANAS – “Moskva kao čuvar Vučićevog rejtinga”, o tome zašto predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje novo “istorijsko” obraćanje javnosti posle susreta sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom u Njujorku. List piše da ne postoji nadzor države nad počiniocima najtežih krivičnih dela u tekstu pod naslovom: “Gradjani prate osudjenog silovatelja”.

INFORMER – List prenosi upozorenje Evropske Unije Srbiji zbog potpisivanja dokumenta o saradnji Ministarstva spoljnih poslova sa Rusijom, i zahtev za uvodjenje sankcija toj zemlji “Brisel preti Srbiji”.

KURIR – O upozorenju epidemiologa “Grip će ove zime biti jak zato što smo skinuli maske”. “Preteći”, naslov je kojim najavljuje tekst o pobedi ekstremne desnice na izborima u Italiji.

NOVA – List piše o situaciji u nacionalnoj aviokompaniji: “Prinudno sletanje Er Srbije pod okriljem države”. List piše o problemima sa nadzorom onih koji su odslužili kaznu zbog silovanja “Sistem nema rešenje za silovatelje na slobodi”.

POLITIKA – “Evropa u Pragu testira prag izdržljivosti Srbije”, o predstojećem sastanku lidera EU u Pragu. “Nesuglasice oko zakazivanja Parade ponosa za 2023”, o dešavanjima u vezi sa Prajdom, najavljenim za iduću godinu.

SRPSKI TELEGRAF – “Srbiji uvode sankcije zbog Rusije”, list piše o upozorenju Evropske komisije i Evropskog parlamenta povodom zahteva da Srbija uskladi spoljnju politiku sa EU.