„Imaju vrhunsku reprezentaciju, ali došli smo u situaciju da ta utakmica odlučuje plasman na Svetsko prvenstvo i mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat“, dodao je on.

Fudbaleri Srbije u nedelju gostuju Portugalu, u odlučujućem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srbija je trenutno prva na tabeli Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa 17 bodova, odnosno ima bod više od Portugala koji ima meč manje.

Pre duela u Lisabonu, fudbaleri Portugala će u četvtak gostovati Republici Irskoj.

„Nije jednostavno sada reći koja stvar ili situacija će odlučiti utakmicu u Lisabonu… Iskreno se nadam da ćemo se što bolje pripremiti jer svi znamo da u takvim utakmicama svaki detalj može da odluči, da donese prevagu“, rekao je Nastasić.

Novinare je zanimalo i da li očekuje dodatno motivisanog Kristijana Ronalda, s obzirom na to da mu je u Beogradu poništen gol nakon čega je on napustio teren bacivši kapitensku traku.

„Iskreno, ne očekujem ni više ni manje motivisanog Ronalda. On u svaku utakmicu ulazi motivasano, to je svima jasno, tako da neće biti nikakve razlike u narednom meču“, rekao je Nastasić.

On je naveo da su svim igračima treba da bude čast što su na spisku za ovu odlučujuću utakmicu.

„Naravno da bi svaki igrač voleo da zaigra u nedelju, ali to nije pitanje za nas nego za selektori. Mi svi treba da budemo spremni da damo maksimum ako dobijemo šansu“, rekao je Nastasić.

Srbija će pre meča s Portugalom odigrati prijateljsku utakmicu protiv Katara, u četvrtak na stadionu „Rajko Mitić“.

„Sigurno da su igrači mislima već usmereni ka utakmici u Portugalu, ali moramo da budemo profesionalni i da odigramo utakmicu u četvrtak na maksimalnom nivou pošto je svaka utakmica važna, a sigurno je da će nam i ta utakmica značiti da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje u Portugalu“, rekao je Nastasić.