Na jučerašnjem ročištu pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu svoje nalaze predočio je medicinski veštak koji je, kako saznajemo, naveo da psihičko stanje Ivana M. nije bilo narušeno prilikom izazivanja nesreće.

Iako je bilo predviđeno da se time okonča dokazni postupak, zastupnik oštećenih zatražio je od suda da proveri da li je Ivan M. ranije kažnjavan zbog saobraćajnih prekršaja, a o čemu oni imaju određena saznanja.

Podaci iz kaznene evidencije okrivljenog biće predočeni na sledećem ročištu, kada bi trebalo da bude emitovan i video snimak nesreće.

Ernadov otac Mirsat rekao je radiju Sto plus da će, ukoliko se utvrdi da je Ivan M. povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja, tražiti da se suđenje izmesti u Viši sud u Beogradu.

Okrivljeni Ivan M. se tereti da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Treće osnovno tužilaštvo, koje je vodilo istragu, optužnicu je podiglo sredinom oktobra 2020. godine, a suđenje je počelo krajem januara prošle godine.

Ernad Bakan bio je brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu u blizini koje se i desila nesreća kada ga je 4. marta 2019. godine, dok je prelazio Ulicu cara Dušana na pešačkom prelazu, udario automobil kojim je upravljao Ivan M.

Od zadobijenih povreda, Bakan je preminuo dva dana kasnije.

Smrt Bakana uznemirila je javnost u Novom Pazaru, a porodica nastradalog mladića negodovala je što istraga, a kasnije i suđenje, traju dugo.