On je kazao da je najveći deo amaneta za rešavanje tih problema na predstavnicima i imamima svih muslimanskih zajednica u Srbiji, i da uprokos “tehničkim neslaganjima”, među njima ne postoje nikakve teološke razlike da zajednički grade “trajni dom jedinstva”.

“Uveren sam da će danas, poslednjeg dana Ramazana 1444. godine po Hidžri, naše molitve – dove, koje upućujemo Bogu biti za mir i stabilnost svih ljudi, za sreću, zdravlje i ljubav, za očuvanje porodice i porodičnih vrednosti i harmonije, biti iskrene i primljene”, rekao je Nasufović.

On je izrazio uverenje da će se uspešna organizacija verskih aktivnosti u džamijama tokom Ramazana, nastaviti i po njegovom okončanju.

“Iako je čitavo čovečanstvo zbog aktuelnih ratnih zbivanja u svetu ponovo vraćeno da živi kulturu straha, verujemo da se snagom vere može obezbediti bolja budućnost naše dece. Zato je važno i da Islamska zajednica uvijek ispravno prepoznaje svoju ulogu u savremenom društvu i da svoju misiju – pronošenje Božanske reči, uspešno obavlja”, naveo je Nasufović.

Muslimanski vernici slave u petak Ramazanski bajram, kojim se obeležava kraj jednomesečnog posta.