Španski mediji objavili su danas video snimak na kome se čuje kako su navijači Kadisa posle sinoćnje utakmice na rasnoj osnovi vređali Ridigera, kada je on prišao tribini da pokloni svoj dres osobi koja je navijač Reala.

Takođe, domaći navijači su raznim predmetima gađali tamnoputog nemačkog reprezentativca.

Ridiger je sa njima razmenio nekoliko reči pre nego što je pružio dres i mahao pojedinim navijačima. Dve osobe iz stručnog štaba Real Madrida su zatim ispratile Ridigera do svlačionice.

Real je sinoć pobedio Kadis sa 2:0.

Španski fudbal ima velikih problema sa rasizmom navijača ove sezone, a posebno je vređan igrač Reala Vinisijus Žunior, kome se skandiralo na nekoliko utakmica.

Liga je nadležnima podnela više žalbi povodom tih uvreda, a rukovodstvo takmičenja je nedavno pojačalo video nadzor na utakmicama Reala.

Fudbalski klub Valjadolid nedavno je zabranio ulazak na stadion za 12 svojih navijača sa sezonskim ulaznicama, dok traje istraga o vređanju Vinisijusa.

Prvo suđenje navijaču za uvrede na rasnoj osnovi u španskom fudbalu počeće ove godine, a u pitanju je navijač Espanjola, koji je pre nekoliko godina vređao napadača Atletik Bilbaa Injakija Vilijamsa.