Kako su naveli u saopštenju, odbornik SNS Branislav Milićević na prvoj konstitutivnoj sednici te komisije uvredama je napao članice komisije Ne davimo Beograd i koalicije Moramo, a zatim ih i je gadjao štampanim materijalima.

Gradska odbornica odborničke grupe Moramo Natalija Simović izjavila je da je Milićević predsedavao sednicom, kao najstariji odbornik a da je bio vidno iznerviran „jer su tražile reč“.

„Milićević je, kao najstariji odbornik, predsedavao prvom sednicom Komisije i bio je vidno iznerviran jer smo tražile reč i obrazlagale neslaganje sa dnevnim redom i odlukama koje nam se nameću uz nepotpun materijal, što je izgleda praksa svih gradskih službi i insittucija do sada“, izjavila je Simović.

Kako se navodi u saopštenju, članica komisije Olga Manojlović Pintar, pokazujući zgužvani materijal kojim ih je gadjao odbornik SNS, na sednici Komisije izjavila da je to odnos vlasti prema komisiji – koja treba da postavlja imena ulica i spomenike u Beogradu.

„Ovo ćemo sačuvati za muzej. Ovo je jedan eksponat koji Narodni muzej može da prikaže, kako se odnosi član komisije za spomenike i imenovanje ulica prema svojoj funkciiji“, rekla je Manojlović Pintar.

Na prvoj sednici Komisije odlučuje se o imenovanju jedne ulice koja je prvobitno trebalo da ponese ime Gamala Abdula Nasera, povodom obeležavanja godišnjice samita nesvrstanih.

Nakon intervencije egipatske ambasade, u toku posete egipatskog predsednika Beogradu, predlog je promenjen u naziv Egipatska ulica.