Dodali su da će Beograđani biti na gubitku zbog raskidanja ugovora grada sa privatnom firmom “KentKart” i zbog tužbe zbog toga, kao i jer je tokom vikenda počelo skidanje uređaja za potvrđivanje plaćanja – “validatora” iz vozila javnog gradskog prevoza.

Građani zato neće moći da koriste mobilnu aplikaciju da vide da li im i kada dolazi javni prevoz, jer je ta usluga direktno bila vezana za “validatore” u autobusima, tramvajima i trolejbusima.

“Sada će građani i građanke Beograda biti na dvostrukom gubitku: neće dobiti bolji i funkcionalniji javni prevoz, a plus će biti uskraćeni za brojne druge javne usluge i radove jer će se novac sa drugih gradskih projekata prebacivati za saniranje štete u GSP nastale hazarderskim potezima Aleksandra Šapića i vlasti SNSa i SPS-a”, izjavio je Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe Ne davimo Beograd i koalicije Moramo.

Ocenio je da je u gradskoj upravi haotična situacija, o čemu govori i odlazak nedavno postavljenog sekretara za javni prevoz i imenovanje Radovana Kremića, “s vrlo sumnjivom biografijom i brojnim aferama i prijavama” za VD podsekretara tog gradskog sekretarijarata.

“Beogradu su neophodni promena vlasti, kao i posvećeni i stručni ljudi koji će izvršiti optimizaciju javnog prevoza, povećati ulaganje u šinske sisteme, i kroz širenje mreže žutih traka i ulaganje u održivu mobilnost, omogućiti sa se kroz grad krećemo brzo i efikasno”, zaključio je Veselinović.