“Napravili smo prvi uspešan korak – zaustavili smo predizborno ‘šminkanje’ Bulevara, a sada idemo dalje, nastavljamo sa peticijom i tražimo proširenje i stvarno unapređenje saobraćaja za sve učesnike, a posebno bicikliste i pešake”, naveo je u saopštenju koordinator opštinskog odbora tog pokreta Aleksa Petković.

On je najavio nastavak akcije prikupljanja potpisa “sve dok sopstvenim očima ne vidimo budžet za proširenje Bulevara i realizaciju projekta” ističući da 200.000 ljudi koji žive i rade u tom delu grada “zaslužuju pristojan i brz prevoz, a pešaci i biciklisti bezbednost”.

Petković je ocenio da iako je dobro što gradski funkcioneri, poput glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića “priznaju da je taj projekat bio loš, bilo bi dobro da razumeju i da moraju da snose odgovornost”.

“Čini se da je princip kojim se gradska vlast vodi u planiranju grada ‘ako prođe, prođe’. Zbog ovakvih i sličnih projekata koji ne doprinose boljem životu građana smo i zahtevali ostavku gradonačelnika Aleksandra Šapića. Beogradu je neophodna temeljna promena u planiranju grada, kako u pogledu saobraćaja, tako i u svim drugim oblastima. Promena koja će na prvo mesto staviti potrebe građana”, naveo je Petković.