Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe koalicije Moramo, u čijem sastavu je Ne davimo Beograd, naveo je u pisanoj izjavi da tri dana od potonuća splava “Fristajler” javnost nema odgovore na pitanja kako je do nesreće došlo, ko je za nju odgovoran i šta su nadležni uradili.

On je ocenio da je slučaj potonuća tog splava u novogodišnoj noći “samo još jedan primer korupcije gradskih i republičkih organa i nemara prema ljudima i prirodi”.

“Haos sa splavovima u Beogradu decenijski je problem, koji niko ne sme niti želi da rešava. Dok se odgovornost prebacuje kao ping-pong svi izjavljuju da nemaju nadležnost, priroda se uništava a ljudi bivaju izloženi velikoj opasnosti”, rekao je Veselinović.

Kako je najavio, Ne davimo Beograd će inistirati da se u tu oblast “konačno” uvede red i da se obale oslobode.

“Pukom srećom je izbegnuta veća tragedija, a kako se slično ne bi dešavalo pozivamo i Upravu za brodove i Lučku kapetaniju da jasno objave da li su splavovi registrovani za privrednu svrhu ili za sport i razonudu, a Gradonačelnika Beograda i Sekretarijate grada da konačno počnu da rade svoj posao u skladu sa usvojenim planom plutajućih objekata koji je Skupština grada usvojila pre nekoliko godina”, navodi Veselinović u saopštenju.