U saopštenju je navedeno da u naselju u kojem živi preko 7.000 stanovnika nema vrtića, jer je stari vrtić srušen u sklopu kampanje za gradske izbore 2022. godine.

Najviši gradski i opštinski funkcioneri obećali su tada brzu izgradnju novog vrtića, od tada je prošlo godinu dana, a izgradnja vrtića nije ni počela.

Deca su prebačena u vrtić u Velikom Polju koji je teško dostupan, što pravi problem roditeljima iz Bariča.

“Nedopustivo je da u gradu u kome se besmisleno troši 17 miliona evra na vaučere za sportsku opremu, nismo izgradili vrtić. Ovde se vidi nesposobnost trenutne vlasti koja ne brine o deci, već o stvaranju glasačke mašinerije. Vrlo je jasno da prioritet svake vlasti treba da bude da svako dete ima dostupan i dobar vrtić. Ne davimo Beograd ima plan kako da se to ostvari”, izjavila je gradska odbornica Natalija Stojmenović.

Od gradske vlasti i opštine Obrenovac zahtevali su da u najkraćem roku obezbede organizovan prevoz dece iz Bariča do vrtića u Velikom Polju i da maltretiranje dece i roditelja iz Bariča prestane.

“Dodatno, zahtevamo da nadležni u najkraćem roku otpočnu radove na izgradnji novog vrtića, obaveste javnost o planiranoj dinamici radova, stvarnom roku u kome će vrtić biti završen kao i o razlozima koji su doveli do ovog problema”, naveli su u saopštenju pokreta “Ne davimo Beograd”.