Ova kampanja se sprovodi pod pokroviteljstvom ministarstva zdravlja i u organizaciji Кlinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, Udruženja roditelja dece s autizmom “Deca bez granica” i Instituta za istraživanje i razvoj dobrih praksi “Well-being International”, saopštilo je Udruženje “Deca bez granica”.

Cilj kampanje je da skrene pažnju javnosti na probleme sa kojima se suočavaju osobe sa poremećajem iz spektra autizma i njihove porodice, kako bi se smanjila stigmatizacija i omogućila podrška osobama sa autizmom da ostvare svoj pun potencijal.

Кampanju podržavaju brojne organizacije i ličnosti iz sveta kulture i sporta. Podršku su pružili i Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom, Savez MNRO Srbije i udruženje “Evo ruka”. Pridružili su se i košarkaški klubovi Partizan i Cvena Zvezda.

Nedelja autizma obuhvata Kreativnu redionicu, crtanje murala na zidu “Centra za autizam” set akreditovanih edukacija namenjenih zdravstvenim radnicima i saradnicima i roditeljima dece sa autizmom, zatim predstave u Malom pozorištu “Duško Radović” u Beogradu, a završiće se kulturnim programom u Narodnom pozorištu 7. aprila koji će izvoditi deca sa smetnjama u razvoju.

Podrška se može pružiti i kroz donaciju udruženju “Deca bez granica” na račun 325-9500700189638-89.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *