On je dodao da umesto da se institucije oglašavaju povodom raznih krivičnih dela u izbornom procesu, mi upravo imamo sasvim nešto suprotno, to je sa jedne strane jedno kontinuirano i hronično negiranje postojanja tog problema od strane najviših državnih činovnika, a onda i od strane njihovih pomagača.

“Nije bitno šta piše u zakonu, dok god neka institucija te zakone ne sprovodi, odnosno dok nema institucija koje kažnjavaju one državne činovnike koji ne rade svoj posao i ne sprovode zakon”, naglasio je Nedeljkov.

Istakao je da ako “ova bolest” koja nas je zadesila sa biračkim spiskom ne bude rešena, izbori u Srbiji ne postoje jer u ovom trenutku “praktično nema izbornog spiska”.

Na pitanje šta to znači, programski direktor Crte je objasnio da niko ne zna više šta se od podataka nalazi u trenutnoj bazi podataka.

“Ono što je Crta dokumentovala, ono što smo dobijali od ljudi iz sistema, ono što su nam građani javljali… to su sve primeri koji govore o tome da nešto ozbiljno nije u redu i da mi praktično ne znamo suštinski šta se pre 17. decembra dešavalo u vezi sa biračkim spiskom”, zaključio je Nedeljkov.