On je za radio Sto plus kazao da u sistemu vodosnabdevanja ne postoje nikakvi problemi i da vode ima dovoljno za sve potrošače u svim zonama.

“Jedino prilikom veće potrošnje tokom dana oni krajnji potrošači u visinskim zonama, znači oni na vrhu, mogu da osete ili kratkotrajnu nestašicu ili smanjenje pritiska u mreži”, naveo je Nedeljković.

Apelovao je na građane da vodu koriste za piće, kuvanje i sanitarne potrebe, a ne za zalivanje bašti, pranje trotorara ili za rashlađivanje.

“To nije popularno da se radi bez obzira koliku količinu vode imamo, bez obzira što imamo vode dovoljno. Jednostavno nije preporučljivo da se voda nenamesnki troši za zalivanje bašti, pranje trotoara ili za rashlađivanje jer ta voda nije jeftina, tu vodu građani plaćaju i nema potrebe da se izlažu trošku”, poručio je Nedeljković.

Dodao je da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće, te da je vodosnadbevanje na teritoriji Novog Pazara na zavidnom nivou.

“Tokom cele godine pored sanacije kvarova vršimo i rekonstrukcije, a svakom rekonstrukcijom poboljšava se kvalitet mreže i smanjuju gubici”, ocenio je Nedeljković.