U Nemačkoj je prošle godine registrovano ukupno 2,65 miliona novih automobila, 1,1 odsto više nego 2021. godine, navodi se u saopštenju Federalne agencije za automobile (KBA).

Vodeći sektor vodeće evropske privrede zaustavio je “krvarenje” posle negativnih rekorda 2020. i 2021. godine, kada je bio najniži godišnji broj novih registracija od ponovnog ujedinjenja dve Nemačke 1991.

Tržište automobila, najpre pogođeno ekonomskim šokom pandemije, zatim nestašicom komponenti i preprekama u međunarodnim lancima snabdevanja, 2022. godine je moralo da se nosi s rastućim cenama goriva i rekordnom inflacijom, kao i s uticajem ruske agresije na Ukrajinu, ali se naglo oporavila od avgusta.

U decembru je porast broja novih registracija čak dostigao 38,1 odsto u toku samo jedne godine, što je omogućilo sektoru da završi godinu pozitivno, napominje Agencija KBA.

“Tim snažnim konačnim pritiskom, 2022. godina auto-sektora završila se povoljno, čak i ako je tržište u celini ostalo daleko ispod očekivanja”, komentariše u saopštenju Rajnhard Cirpel, predsednik Federacije uvoznika automobila (VDIK).

Uprkos poboljšanju na kraju godine, automobilsko tržište je i dalje daleko od svojih performansi pre krize jer je tokom 2019. godine, pre pandemije, registrovano 3,6 miliona automobila, odnosno milion više nego 2022. godine.

“U poređenju sa 2019. godinom, pre krize, u 2022. je bio značajan manjak u prodaji od oko 26 odsto“, napominje Federacija proizvođača (VDA) u saopštenju.

Čak i 2020, mračne godine za auto-industriju, u Nemačkoj je bilo novoregistrovano 2,92 miliona automobila.

Taj sektor je krajem prošle godine bio ojačan pravim naletom kupaca električnih automobila, jer je vlada Nemačke najavila smanjenje ekoloških bonusa od januara 2023. što je domaćinstvima i preduzećima olakšavalo da finansiraju kupovinu.

U poslednjem mesecu 2022. godine, novoregistrovano je 174.000 električnih i hibridnih vozila, što je povećanje od 114 odsto.

“Prvi put su električna vozila činila više od polovine novih automobila tokom jednog meseca (55 odsto)”, napominje VDIK.

Ali, taj zamah bi trebalo da se znatno uspori 2023. godine, upozorava predsednik federacije:”Nažalost, poskupljenje struje i smanjenje subvencija negativno će uticati na atraktivnost električnih automobila”.

Nemačka vlada će izgleda promašiti svoj cilj:15 miliona električnih automobila na nemačkim putevima pre 2030. godine, rekao je u novembru Ferdinand Dudenhofer, direktor Centra za automobilska istraživanja. “Uz mnogo sreće, taj cilj će biti ostvaren sa 50 odsto”, upozorio je on.

Pored toga, rekordna inflacija koja je dostigla 7,9 odsto 2022. godine, nastavlja da smanjuje kupovnu moć potrošača, a Nemačkoj uz to preti da zimus udje u recesiju.

Peter Fus, partner u osiguravajućoj kući EI, rekao je da će “naredni meseci pokazati da je skok prodaje automobila u decembru bio samo bljesak, a ne kraj krize na tržištu”, i da će tada, uz poskupljenje struje i smanjenje subvencija, “kupci morati da sami izračunaju da li im električni automobil i dalje vredi”.

On očekuje da bi samo tržište luksuznih električnih automobila trebalo da i dalje napreduje, jer njihovi kupci manje zavise od državnih subvencija za kupovinu.

Sve u svemu, iako se dostupnost uvoznih poluprovodnika i drugih komponenti nedavno poboljšala posle više od dve godine, u zemlji Folksvagena, Mercedesa i BMW-a, proizvodnja vozila je ostala znatno niža u 2022. nego u 2019. (-26 odsto).