Dosadašnji potpredsednik za mušku košarku Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Nenad Krstić podneo je danas ostavku na tu funkcije, iz privatnih razloga.

“Želeo bih da zahvalim svima u Savezu na ukazanom poverenju i izvanrednoj saradnji koju smo do sada imali. Ipak, usled privatnih obaveza koje mi sada već oduzimaju previše vremena, doneo sam odluku da se povučem sa mesta potpredsednika KSS i to mesto prepustim nekom drugom”, rekao je Krstić, prenosi KSS.

“Ovom prilikom bih poručio da je za mene pre svega bila čast da nakon karijere profesionalnog igrača služim našoj košarci kroz rad u KSS i na taj način ovoj igri vratim makar delić onoga što mi je u životu dala”, dodao je on.

Nenad Krstić je funkcionersku karijeru u Košarkaškom savezu Srbije započeo u avgustu 2019. godine kada je izabran na funkciju direktora mlađih selekcija.

Od decembra 2020. godine do danas, Krstić je obavljao funkciju potpredsednika KSS-a za mušku košarku.

Kao reprezentativac Srbije, osvojio je dve srebrne medalje. Prvu još 2009. godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i drugu 2014. godine kada je kao kapiten na Svetskom prvenstvu u Španiji predvodio reprezentaciju do finala.

Košarkaški savez Srbije je zahvalio Krstiću “na predanom radu u proteklom periodu” i poželeo mu “puno sreće i uspeha na svim životnim poljima”.

Kako je naveo KSS, do zakazivanja nove Skupštine KSS-a i izbora novog potpredsednika, zaduženja koja je imao Nenad Krstić obavljaće direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać.