On je treći šef stručnog štaba Radničkog ove sezone, posle Tomislava Sivića i Saše Mrkića.

Lalatović je u sezoni 2018/19. vodio Radnički do naslova vicešampiona Srbije i to je najbolja sezona u istoriji ovog kluba na domaćoj sceni.

Nakon te sezone otišao je u Vojvodinu, osvojio je Kup Srbije sa Novosadjanima, pa se vratio u Niš 2021. godine. Počeo je pripreme sa ekipom, ali je onda dobio poziv iz Saudijske Arabije.

Sada se vraća Radnički u trenutku kada se klub sa Čaira nakon deset kola u Super ligi Srbije nalazi na 12. mestu na tabeli sa devet bodova.

„Ovo mi je praktično drugi mandat, prvi je bio jako uspešan. Drugi put kad sam došao prošle godine, rekao sam da ako dobijem inostranu ponudu mogu da napustim klub, što se i dogodilo mesec dana kasnije, ništa nisam lagao. Selektirao sam taj tim i bio sam jako srećan što je Radnički sa tom ekipom uspeo da izbori učešće u Evropi“, rekao je Lalatović na predstavljanju, prenosi klub.

On je podsetio da je prošle sezone uspeo da „spasi Radnički iz Kragujevca od ispadanja“ i da je letos preuzeo Borac iz Banjaluke.

„Nisam očekivao da tri meseca nećemo odigrati nijednu utakmicu na našem terenu. Nisam došao tamo da se selim po nekim drugim gradovima, rekli su mi da ćemo tek za mesec dana da se vratimo u Banjaluku, što nisam prihvatio. Mogli smo da budemo i prvi na tabeli, ali nismo uspeli da pobedimo Leotar posle čega sam odlučio da odem“, rekao je Lalatović.

Njegov dogovor sa niškim timom usledio je nedugo pošto je prisustvovao  prvenstvenoj utakmici izmedju Vojvodine i Radničkog u Novom Sadu.

„Ništa nije bilo planski, ni sa kim se nisam čuo iz Radničkog iz Niša. Nisam ni znao da igraju Vojvodina i Radnički. Živim u Noovm Sadu, kupio sam kartu za taj meč i sasvim slučajno sam se tu našao“, rekao je Lalatović.

„Posle meča sa Mladosti GAT u petak nazvao me je Ivica Tončev, rekao mi je da mu je želja da se vratim u Niš. Seli smo sinoć u Beogradu i dogovorili se za pet minuta“, dodao je on.

Lalatović je istakao da će u Radničkom raditi „za isti novac kao i prvi put“.

„Ne želim da tražim ništa više od prethodnog puta. Mogao sam da tražim više, dali bi mi, ali nisam želeo. Ja volim Radnički, proveo sam ovde prelepih godinu dana“, rekao je Lalatović.

Govoreći o ekipi, Lalatović je naveo da mu se dopada brzina ekipe, ali je dodao da nije dovoljna samo brzina u fazi napada već da je potrebna i u defanzivnim reakcijama.

„Zadnja linija trpi veliki pritisak ako i krilni igrači i vezni igrači ne obvljaju defanzivne zadatke. Mislim da je selekcija igrača dobra, to je jedan kvalitetan tim i uz još dva igrača mogli bi da budu na nivou na kom ja to očekujem“, rekao je Lalatović.

„U fazi napada Radnički je bio jako dobar, defanziva je bila slabija, ali igrači moraju da shvate da fudbal bez oba pravca ne postoji. Moraju mnogo više da se bore nego protiv Zvezde i Partizana, to prvo moram da promenim“, dodao je on.

On je istakao da Radnički ne zaslužuje da se nalazi na poziciji na kojoj je sada i dodao da su oba trenera pre njega radila dobar posao, ali da je „bilo dosta individualnih grešaka pojedinaca“.

„Treba da budu agresivniji, moraju da čuvaju igrača, a ne neki prostor, jer igrač daje gol, a ne prostor. Neće mi biti lako, ali da ne verujem da ne mogu da nešto promenim, ne bih ni prihvatao ponudu. Sigurno ćemo dovesti još bar dva igrača i mislim da ćemo onda biti pravi, da ćemo biti tvrd orah za svakoga. Mislim da će ovo sve biti dobro“, zaključio je Lalatović.

Novi trener će imati sedam dana da pokuša da „namesti“ tim, pošto Radnički tek sledećeg ponedeljka gostuje Voždovcu, u 11. kolu Super lige.