On je istakao da se premijerka hvali rastom izvoza u Kinu, a ne kaže da u Kinu danas ne izvozi srpska privreda, već kineski vlasnik RTB Bor-a.

“U prvih 10 meseci ove godine izvezli smo 945 miliona evra vrednu rudu, koncentrat bakra i posečena stabla, dok smo iz Kine uvezli neverovatnih četiri milijarde evra telekomunikacione, računarske, medicinske, vojne i druge opreme”, naveo je Nikezić u saopštenju.

Dodao je da je vlada Srbije već poklonila Kinezima najveće srpske industrijske komplekse i najvrednije rudno bogatstvo, a kineskim građevinskim firmama bez tendera dala praktično sve velike infrastrukturne projekte, za koje je Srbiju zadužila kod kineske države.

Po proceni Nikezića, ako budu realizovani najavljeni projekti Srbija će Kini dugovati 15 milijardi evra, što je 6.250 evra po svakom domaćinstvu.

“Zahvaljujući katastrofalnoj politici koju vodite, Srbija je postala jedina kineska kolonija u Evropi, pa će i deca naše dece snositi posledice ovog podaničkog i višestruko štetnog odnosa”, poručio je Nikezić premijerki.