“Zato ove godine sve plaćamo od novog zaduženja, zaduženja države od tri milijarde evra, a EPS-a, Telekoma i Srbijagasa još najmanje dve milijarde evra”, naveo je Dušan Nikezić, potpredsednik SSP u pisanoj izjavi, ragujući jučerašnju izjavu predsednika države Aleksandra Vučića da će brzo biti potrošeno ono što se, zahvaljujući vlastima, uštedelo u protekoj deceniji.

Kako je naveo, “uštede nema jer je poslednjih 10 godina napravljen kumulativni manjak u budžetu od 12 milijardi evra, a javni dug povećan sa 15 na 33 milijarde evra, što je značajan rast i u apsolutnom i u relativnom smislu”.

“Ne samo što nas je vlast Srpske napredne stranke prekomerno zaduživala, već je u bescenje prodala PKB, RTB Bor, Galeniku, BIP, Azotaru, Beogradjanku, Sava Centar, IMR, IMT, Komercijalnu i Jubmes banku… Prijateljima iz Emirata su doslovno poklonili JAT i sto hektara najvrednijeg zemljišta u Beogradu na vodi”, rekao je Nikezić.

Prema njegovim rečima, “dodatno, nestručnim upravljanjem devastirali su naše najvrednije prirodne resurse – poljoprivredu i energetiku, a do bankrota doveli najveće državne firme: EPS, Telekom i Srbijagas”, kao i da je ta vlast “neodgovornom monetarnom politikom doprinela da inflacija u Srbiji bude duplo veća od globalnog proseka, pa su i primanja gradjana dodatno obezvredjena”.

“Zato je Aleksandar Vučić jedino u pravu kada kaže da najgore tek dolazi, pošto krizu dočekujemo bez para, imovine, jakih državnih firmi i vrednih prirodnih resursa, neophodnih za budući razvoj i bolji život”, naveo je Nikezić.