Iz opštine Niška Banja najavljuju brojne nove sadržaje koji će, kako su kazali, privući goste u to mesto čije su lekovite vode koristili još stari Rimljani.

Predsednik opštine Niška Banja Dušan Živković je istakao da bi novi vlasnici hotela „Srbija“, „Ozren“ i restorana „Partizan“ krajem ove ili početkom naredne godine trebalo da krenu sa rekonstrukcijom hotela.

„Pored svih smeštajnih kapaciteta koji postoje trenutno u Niškoj Banji, koji nisu mali, nedostaju veliki hoteli, nedostaju hoteli sa četiri i pet zvezdica“, rekao je Živković.

Živković je najavio i dugo očekivanu izgradnju akva-parka na zemljištu od pet i po hektara na lokaciji „Lozni kalem“ koja se nalazi na samom ulazu u Nišku Banju.

„Grad je ovoga puta u budžetu predvideo sredstva za izgradnju akva-parka. To je nešto što nas ohrabruje i što će prosto otvoriti Nišku Banju za neke nove turiste, za neke nove goste“, dodao je.

Botanička bašta, jedan je od velikih projekata koji će se u narednom periodu realizovati u Niškoj Banji. Grad Niš je za izgradnju botaničke bašte predvideo 10 hektara zemljišta, na potezu od vrtića „Biser“ do Jelašničkog puta, kaze Živković.

„Taj projekat je jako bitan za Nišku Banju zato što apostrofira tu prirodu Niške Banje, tačnije apostrofira da je Niška Banja jedna prelepa eko sredina koju treba da čuvamo. Prostor koji je je opredeljen je već sam po sebi već jedna botanička bašta.”

Dolazak turista u Nišku Banju naredne godine bi trebalo da bude značajno pojednostavljen izgradnjom saobraćajnice koja će tu banju povezati sa auto-putem Niš-Dimitrovgrad, kao i izgradnjom nedostajućeg dela biciklističke i pešačke staze na Bulevaru cara Konstantina.

Za banjske goste, medju kojima je svake godine i puno paraglajderista zbog poletne staze iznad Niške Banje, ovih dana se na različitim lokacijama postavljaju 22 letnjikovca, a u toku je i letnji festival, sa brojnim zabavnim aktivnostima.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG)