Trener Novog Pazara Zoran Njeguš rekao je danas da će njegovi fudbaleri morati da postignu gol protiv Napretka, ako žele da se neporaženi vrate sa tog gostovanja u 23. kolu Super lige Srbije.

„Radi se o ekipi koja je brža i agresivnija nego jesenas. Ako budemo znalački držali loptu na sredini, bez bezglavih juriša prema protivničkom golu, možemo da im se suprostavimo. Ako sa gostovanja želite da se vratite neporaženi, morate postići gol. To smo uspeli protiv OFK Beograda i osvojli smo tri boda, ali na ostalim gostovanjima nismo bili golgeterski raspoloženi“, rekao je Njeguš novinarima na Gradskom stadionu.

On u Kruševcu neće moći da računa na Ivana Obrovca, dok su Siniša Stevanović i Ersin Mehmedović povređeni.

„Preokupiran sam izostancima, biće problema sa sastavom i klupom, ali verujem u one koji će istrčati na teren. Očekujem da će dati sve od sebe da ostanemo neporaženi. Napredak igra atraktivno i efikasno kući, čvrsti su i agresivni, mladi i poletni, pa im moramo parirati u trčanju“, ocenio je Njeguš.

Novi Pazar je četvrti na superligaškoj tabeli sa 35 bodova, dok je Napredak na 10. mestu sa 10 bodova manje.

„Nadam se da će stadion biti ispunjen i da će biti lepo vreme. Igra se pod reflektorima i sve to će nas motivisati, jer znamo da igramo pred velikim brojem gledalaca“, najavio je Njeguš.

Trener Pazaraca je dodao da je igračima prijalo što je klub tokom nedelje izmirio deo finansijskih obaveza.
 
„Voleo da se ne govori o tome, da je to normalno, nešto što vas sleduje, ali u Srbiji je teška situacija. Igrači moraju biti fleksibilni i razumni, ali sigurno da je prijalo to što su primili platu“, rekao je Njeguš.

Utakmica na kruševačkom stadionu „Mladost“ igraće se sutra od 18.30, a prisustvovaće joj i oko 300 navijača Novog Pazara.

M. Minić