Trener Novog Pazara Zoran Njeguš izjavio je danas da će utakmica protiv Rada u Beogradu biti prekretnica za protivnika i da će njegovi fudbaleri to pokušati da iskoriste.

„Partizan je za nas daleka prošlost, a sutrašnji duel biće tradicionalno neizvestan do samog kraja. Radu je to prekretnica, prvi prolećni meč na domaćem terenu, pa ako misle da izbore opstanak, moraju ići na sva tri boda“, rekao je Njeguš radiju Sto plus.

Ekipa Novog Pazara sutra gostuje Radu od 13.30 na Banjici u 17. kolu Super lige Srbije.

Novi Pazar je sedmi na tabeli sa 25 bodova, dok je Rad na poslednjem mestu sa 11 bodova.

„Moranje je mač sa dve oštrice za izabranike Aleksandra Jankovića, pa je moguće da ćemo u toj njihovoj nervozi imati više prostora za kontru i polukontru“, kazao je Njeguš.

On je ocenio da je Rad mnogo kvalitetniji nego u jesenjem delu prvenstva i da najveća opasnost njegovom timu preti od Vladimira Radivojevića.

„Angažovali su dobre igrače, imaju izvanrednog Radivojevića, ali i mi smo dosta kvalitetni. Treba da igramo strpljivo, pošto utakmica traje 90 minuta“, rekao je Njeguš.

On je dodao da su moguće promene u timu u odnosu na poslednju utakmicu protiv Partizana, ali da je najbitnije da pristup igrača bude isti.

Novopazarski superligaš neće organizovano voditi navijače na stadion Rada, koji ne ispunjava uslove za organizaciju utakmica visokog rizika.

M. Minić