Trener fudbalera Novog Pazara Zoran Njeguš rekao je danas da zna kvalitete Jagodine i da će njegov tim, ako želi povoljan rezultat u 22. kolu Super lige Srbije, morati da smanji broj grešaka na sredini terena.
   
“Očekuje nas teška utakmica protiv tima koji ima iskusne igrače, dobru zadnju liniju i jedan od najboljih veznih redova u Srbiji. Znaju da igraju na rezultat, što pokazuju njihovi rezultati na dva fronta. Moramo što manje grešiti na sredini, jer oni tim loptama lako stižu do protivničkog gola”, rekao je Njeguš novinarima na Gradskom stadionu.

Novi Pazar je četvrti na superligaškoj tabeli sa 34 boda, a Jagodina je na petom mestu s bodom manje.

“Položaj na tabeli govori kakva će biti utakmica. Osim toga, kolega Mladen Dodić je radio ovde i spremiće igrače na najbolji način. Samouverenošću, uz podršku navijača tokom svih 90 minuta, pokušaćemo da osvojimo tri boda”, kazao je Njeguš.

“Jagodina ima sjajne igrače, poput Ivana Cvetkovića, Filipa Arsenijevića, Aleksandra Pešića, Miloša Lepovića ili Vuka Mitoševića, moderne bekove i dobre alternative za Danijela Mihajlovića i Darija Damjanovića koji neće igrati”, dodao je on.

Njeguš je rekao je da je razgovarao sa igračima koji su slabije odigrali u prošlom kolu u Ivanjici, kao i da stalni pobednički mentalitet odvaja prosečne od vrhunskih igrača.
 
“Kod nekih je došlo do psihološkog pada. Pobednički mentalitet u kontinuitetu je nešto što odvaja svetske zvezde od osrednjih fudbalera. Moji igrači moraju da se naviknu na to, ako žele borbu za treće mesto. Treba da zdravo žive tokom nedelje, da se fizički i psihološki spremaju za svaki meč. To su sitnice koje prelamaju u nečiju korist”, zaključio je Njeguš.

Utakmica između Novog Pazara i Jagodine igraće se u subotu od 15.30 na Gradskom stadionu.
 
M. Minić