Kovačević je rekao da sve političare pre no što im se pokloni poverenje da kroje politiku zemlje, prvo treba pitati ko su, koliko imaju radnog staža, šta znaju da rade, imaju li porodicu.

“Odgovori na ova pitanja su najvažniji za sve nas u privatnom životu, po tome uvažavamo ili ne sagovornika, biramo prijatelja, kuma… Pošto to ne radimo u politici, nije čudo da ovi koji nam se preporučuju kao alternativa Vučiću, ne mogu ni izborne liste valjano da predaju” – ocenio je Kovačević.

Kovačević je rekao da smatra da ako bi zaista neko ozbiljno analizirao, lako bi uočio da je do sada većina opozicionih partija bila zaštićena “kartelskim” udruživanjem i uživala je privilegije s vrlo malo zasluga.

“Na našu sreću, sad znamo sposobnosti tih ljudi. Zamislimo samo da su slučajem, našom površnošću, dobili podršku da odgovaraju za neku važnu funkciju u državi” – rekao je predsednik Nove D2SP.

Kovačević je poručio da se zato hitno i neizostavno moraju menjati kriterijumi u odabiru ljudi za podršku u politici i kriterijumi za izbor vlasti.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *