Lider Nove DSS Miloš Jovanović je rekao na tribini u Kraljevu da će “narod vrlo brzo iz sala izaći na ulice”, navodi se u saopštenju.

“Idemo ka tome odlučno, osmišljeno, etapno, ali idemo. 17. marta vas očekujemo u Beogradu, da uputimo poruku Vučiču pred odlazak u Severnu Makedoniju”, istakao je Jovanović.

Ocenio je na tribini “Ne kapitulaciji” da je Srpska napredna starnaka “ružna prošlost” i da Vučić, kako je kazao, mora da ode sa mesta predsednika Srbije.

“Vučić je racionalista, materijalista, on ne shvata kosovski zavet i srpsku istoriju”, dodao je Jovanović.

On je, povodom francusko-nemačkog sporazuma o kosovskom pitanju, ponovio da je to sporazum o kapitulaciji Srbije i secesiji Kosova.

Dodao je da je to “sporazum o stvaranju Velike Albanije, ukidanju Republike Srpske” i, kako je kazao, otvaranju niza teritorijalnih pitanja “u tada krnjoj centralnoj Srbiji”.

To je “sporazum o najvećem nacionalnom poniženju nas kao naroda”, rekao je on.

Naredni sastanak Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u okviru dijaloga biće održan u Ohridu, 18. marta, izjavio je nedavno jedan zvaničnik Evropske unije (EU) za Radio Slobodna Evropa.

Oni će na sastanku raspravljati o implementacionom planu koji je sastavni deo evropskog predloga, a koji se sada naziva Sporazum o putu ka normalizaciji Srbije i Kosova, objavio je 2. marta RSE.