“Problem nije pogoršana epidemiološka situacija, kako se navodi u saopštenju, nego potpuna nesposobnost gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i rukovodstva JGSP Novi Sad. Problem sa koronom traje već dve godine, pa ipak je gradski prevoz, pre svega zahvaljujući požrtvovanju i radnoj disciplini vozača – uspešno funkcionisao”, naveo je Novaković u saopštenju.

Ocenio je da rukovodstvo JGSP Novi Sad nije na vreme reagovalo na činjenicu da u poslednjih pet godina postoji problem nedostatka vozača.

“U svojoj 111 godina dugoj profesionalnoj i časnoj istoriji JGSP Novi Sad, ovakav skandal se nikada nije dogodio u organizaciji javnog prevoza. I u vreme sankcija, bombardovanja i rušenja mostova, Novi Sad je uzorno funkcionisao, uključujući i javni prevoz. Bilo je teško, ali organizovano i bez zastoja”, naveo je Novaković.

Novaković, gradonačelnik Novog Sada od 2000. do 2004. godine, upitao je da li je Novi Sad, kao Evropska prestonica kulture, “grad spektakla ili debakla”.

JGSP Novi Sad saopštilo je ranije da će od srede biti redukovani polasci gradskog prevoza zbog “velikog broja vozača koji su na bolovanju”.