“Očito je da u Novom Sadu postoji kriminalni promiskuitet i prećutna saglasnost vrhova gradske vlasti, tužilaštva i policije ko sme, a ko ne sme da bude procesuiran”, naveo je Novaković u saopštenju.

U istrazi protiv Malešića, kako je objavio nedeljnik NIN, pominju se i sadašnji ministar odbrane Miloš Vučević, bivši ministar odbrane Nebojša Stefanović, kao i biznismen sa crne liste SAD i Britanije Zvonko Veselinović.

“Zvonko Veselinović je zajedno sa bivšim direktorom policije Vladimirom Rebićem bitno uticao na postavljenje Malešića za prvog policajca Novog Sada, jer su i ranije bili u prijateljskim odnosima”, navodi Novaković.

Prema njegovim rečima, istraga bi trebalo da obrati pažnju i na vlasnika firme “Montop” Marka Bosanca, kao i vlasnika firme “Promist” i jednog od vlasnika kompanije “Galens” Nebojše Petrića, za koje tvrdi da su povezani sa Malešićem.

On je istakao da iako je istraga protiv Malešića krenula od, u tom trenutku dostupnih činjenica, “više je nego jasno da kontakti i linije uticaja prevazilaze ono što je na početku bio predmet kriminalističke obrade”.