Novaković je za list Nova kazao da građani od nove Vlade Srbije mogu da očekuju “isto što i od stare – ništa”, i da, kako je dodao, “većina ministara trči počasni krug”, prenela je Narodna stranka.

Rekao je i da premijerka Ana Brnabić “na “oproštajnoj turneji“, te ocenio da je to “privremena vlada, oročena i ograničena, rok upotrebe je 2024”.

Prema njegovim rečima, da bi se kritikovala premijerka, dovoljno je da se citirata šta govori.

“Umesto da dobijemo vladu koja ide u susret izazovima koje donosi ekonomska kriza, dobili smo vladu koja ide u susret kadrovskim ambicijama koalicionih partnera SNS-a, koji su očigledno zadovoljni, ali nezadovoljstvo ključa u narodu”, dodao je Novaković.

Naveo je da je “ekonomska kriza, podstaknuta ratom u Ukrajini, samo okrznula Srbiju”, ali da će je, kako je kazao, “uskoro i udariti”.

Kazao je i da je “zvanična inflacija 14 odsto, a nezvanična 50 procenata” i dodao da “ogroman deo građana već sada ne može da sastavi ekonomski život svoje porodice ’od prvog do prvog’”.

“Očekuje nas još žešći pad životnog standarda. Ova vlada nema znanje i stručni kapacitet da upravlja resursima države”, rekao je Novaković.