Podsetio je i da je Djukanović jedan od najuticajnijih članova vladajuće SNS i blizak saradnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te da su „njegovo ponašanje, stavovi i postupci putokaz, orijentir i instrukcija za mnoge članove SNS-a“, kao i da „verbalno nasilje koje je ispoljio prema Nedimu Sejdinoviću vrlo lako može da preraste u fizičko nasilje“.

„Dakle, stvara se ambijent u kom je ugrožavanje bezbednosti novinara ‘Vremena’, ne samo moguće, nego opravdano i poželjno“, naveo je Novaković.

Dodao je da je to što je Djukanović označio Sejdinovića „srbomrzcem“, u isti mah ga je učinio legitimnom metom, ali i amnestirao potencijalne napadače.

„To je posredan, ali nedvosmislen poziv na linč. Ponašanje Djukanovića nije incident koji proizvodi loše posledice na dnevnom nivou. Naprotiv – širenje nacionalne mržnje i netrpeljivosti dalekosežno ruši temelje celog društva“, ukazao je Novaković.

Djukanović je juče u objavi na Tviteru Sejdinovića nazvao „novinarom praseće glave“ i „otvorenim srbomrscem“, zbog teksta koji je objavio u nedeljniku Vreme pod naslovom „Vladimir Djukanović: Poverenik za Palatu pravde i celu Jovanjicu“.