Novaković je u objavi na Fejsbuk profilu NS Novi Sad naveo da je do hapšenja došlo uoči konferencije za novinare Narodne stranke o tom slučaju, a da je uhapšeni potom pušten, prenela je ta stranka.

On je dodao da je i to „marketinško hapšenje“ izvedeno samo da bi policija umirila javnost Novog Sada.

„Posao načelnika novosadske policije Slobodana Malešića očigledno nije da hapsi kriminalce i otkriva krivična dela, nego da ih pušta i zataškava krivična dela. To je sramotno“, naveo je Novaković

Novaković je prethodno na konferenciji za novinare ispred novosadske policije rekao da osumnjičeni „nikada ne bi bio uhapšen“ da Narodna stranka nije za danas zakazala obraćanje javnosti.

„Malešićev posao bio je da reši slučaj za 24 sata, a nije trebalo čekati 20 dana i konferenciju za novinare Narodne stranke da bi bio uhapšen osumnjičeni za paljenje automobila“, rekao je Novaković novinarima.

Pozvao je policiju i tužilaštvo da do kraja razreše taj slučaj umesto što su se, kako je ocenio, „stavili u službu marketinga vlasti“.

On je podsetio da su 7. oktobra zapaljena dva automobila porodice Jović, neposredno pre svedočenja majke i sestre Une Jović, koju je zlostavljao Slobodan Milutinović Snajper.

Naveo je da se „istog trenutka znalo da je Milutinović organizator i inspirator tog čina“.

„Milutinović, koji je u pritvoru, time je poslao poruke da i iz zatvora može da ugrozi koga hoće i da je njegova kriminalna organizacija neokrnjena“, rekao je Novaković.

Ocenio je da je taj čin pokazao i jasnu spregu kriminala i gradske vlasti, bez čije podrške, kako je rekao, to niko ne bi smeo da učini.

//