U probnom periodu počev od ponedeljka 30. avgusta, odabrani zaposleni iz svih ciljnih grupa imaće priliku da testiraju uniforme tokom obavljanja redovnih zadataka.

Nove uniforme treba da obezbede bolju zaštitu, udobnost, izdržljivost, za one koji poslove obavljaju na terenu, na otvorenom prostoru, niskim ili visokim temperaturama, ali i bolji kvalitet, lagodnost i korporativni izgled za sve koji su u svakodnevnom kontaktu sa korisnicima, navodi se u saopštenju Pošte Srbije.

Nove uniforme razlikuju se i vizuelno od dosadašnjih, a od sada će biti zastupljene crvena, teget i bela boja.

Nakon testnog perioda, planirano je donošenje novog Pravilnika o odevanju, koji predvidja da Pošta obezbedjuje kompletnu zimsku i letnju uniformu za sve zaposlene na odabranim poslovima.

“Uz modernizaciju tehnoloških procesa i uvodjenje novih usluga, Pošta Srbije može da se pohvali da je javno preduzeće koje pažljivo gradi i stalno unapredjuje korporativni ugled i imidž preduzeća, a prvenstveno bolje uslove za rad svojih zaposlenih”, rekao je vršilac dužnpsti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević.

Dodao je da je vizuelni identitet jako važan, kao i zadovoljstvo zaposlenih.

“Uniforma koju svakodnevno nose naše kolege treba da prati njihove potrebe i doprinese profesionalnom izgledu i boljoj usluzi koju pružaju. Osavremenjavanjem pristupa razvoju poštanske mreže čiji su najvažniji deo naši zaposleni, Poština poslovno-infrastrukturna mreža znatno će ojačati već do kraja ove godine”, istakao je Djordjević.

“Nabavićemo nove bicikle, mopede i nova vozila, a uvodimo i nove tipove tehnologija, sve u cilju podizanja dostupnosti i kvaliteta poštanskog servisa”, rekao je Zoran Djordjević, v. d. direktora Pošte Srbije.