Studenti imaju priliku da se prijave za učešće u jednogodišnjem Programu za obrazovanje “Možeš i ti” Hemofarm fondacije, koji obuhvata mesečnu stipendiju, mentorsku podršku i stručnu praksu u Srbiji i Nemačkoj.

Takodje, uz podršku eksperata Hemofarma i Štada grupe, stipendisti imaju šansu da unaprede svoja znanja i veštine, formalne i neformalne, koje su neophodni za dalji lični i profesionalni razvoj, poručeno je iz kompanije.

“U svetu u kojem dobri poslovi mogu biti locirani bilo gde, u kojem postoji mogućnost pretraživanja putem interneta i gde se takmičite ne samo sa najboljima iz svoje zemlje, već šire – regiona i celog sveta, najvažnija veština koju možete da ponudite je znanje”, rekla je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Djordjević.

Kazala je da fondacija već 28 godina ulaže u mlade i njihovo obrazovanje razvijajući kod njih želju za celoživotnim učenjem, liderstvom i pripremajući ih da menjaju svet na bolje.

“Do danas smo podržali više od 3.500 pojedinaca, od kojih su mnogi naše kolege. Verujemo da je ovaj program prava prilika za studente da se upoznaju sa načinom rada u kompaniji koja je lider na farmaceutskom tržištu i da zajedno sa nama brinu o zdravlju ljudi i njihovoj dobrobiti”, istakla je Djordjević. 

Program je podržan od strane Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke (BMZ), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i medicinskih, farmaceutskih, tehnološko-metalurških, hemijskih i fakulteta za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Delovi programa realizuju se u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za medjunarodnu saradnju GIZ i fondacijom Konrad Adenauer, navodi se u saopštenju Hemofarma.

  //