Do kraja marta, kako je navedeno, u Regionalnu radnu jedinicu „Kraljevo, Čačak“ stići će ukupno 98 novih mopeda.

Ovi mopedi italijanske marke „Piago Liberty“ biće korišćeni za redovnu dostavu u ruralnim područjima sa brdskom i planinskom konfiguracijom terena i zameniće stare mopede kojima je istekao korisni vek trajanja.

Reč je o najsavremenijim vozilima, sa emisijom gasova po Euro 5 standradima i imaju multifunkcionalne prednje i zadnje nosače za pošiljke, ukupne nosivosti 65 kilograma, dok vodootporni kofer smešten na zadnjem nosaču ima kapacitet 70 litara.

Zahvaljujući takvim karakteristikama, novi mopedi obezbedjuju efikasniju dostavu pošiljaka, manju emisiju štetnih gasova, uštede u potrošnji goriva, bolje uslove rada zaposlenih i njihovu veću sigurnost u saobraćaju.

U okviru projekta modernizacije dostavne flote, ovo je prva isporuka mopeda u Pošti Srbije od ukupno 1.024 koliko je predvidjeno javnom nabavkom koja je ugovorena krajem 2021. godine.

Od te količine, za Regionalnu radnu jedinicu „Kraljevo, Čačak“ planirano je ukupno 98 novih mopeda (61 za Kraljevo i 37 za Čačak), a prošle nedelje je već stiglo 18, od čega 12 za Kraljevo i šest za Čačak.

Djordjević je tokom današnje posete Kraljevu obišao i sedište Regionalne radne jedinice „Kraljevo, Čačak“, kao i poštu 36101 Kraljevo 1 gde je sa zaposlenima razgovarao o razvojnim planovima i aktivnostima za unapredjenje uslova rada i materijalnog položaja zaposlenih.

Prethodno, Djordjević je boravio u Vrnjačkoj Banji, gde je zaposlene upoznao sa daljim planovima kompanije i saslušao mišljenje o ključnim pitanjima u vezi sa unapredjenjem poštanskih usluga i uslova rada.