Prema poslednjim rezultatima brzih i PCR testova u ovom gradu je 133 novozaraženih, a na bolničkom lečenju trenutno su na četiri odeljenja smeštena 42 pacijenta, od kojih četiri na respiratorima, a dva na kiseoničkoj potpori.

U kovid ambulanti juče su bila 394 pregleda, od kojih se lekarima sa simptomima ovog virusa prvi put javilo 208 pacijenata.

Od 211 urađenih brzih antigenskih testova iz brisa nosa kod 61 osobe rezultati su pozitivni, a današnji rezultati PCR testova potvrdili su prisustvo ovog virusa kod još 72 osobe iz Novog Pazara.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu Šefadil Spahić rekao je radiju Sto plus da se epidemiološka situacija naglo pogoršala u poslednih nedelju dana i da je na osnovu kliničke slike kod Novopazaraca trenutno dominantan omikron soj korona virusa.

“Tokom jučerašnjeg dana skoro polovina poslatih uzoraka bila je pozitivna, a na osnovu simptoma možemo reći da je kod građana najverovatnije prisutan omikron soj virusa. Svi parametri su u porastu osim broja hospitalizovanih”, naveo je Spahić.

Dodaje da situaciju dodatno komplikuje i sezonski grip koji je takođe registrovan kod nas i od koga trenutno oboleva veliki broj građana.