Prema rečima nekoliko zdravstvenih radnika i zaposlenih u novopazarskoj Opštoj bolnici, lekar je pre nekoliko dana doputovao u Srbiju iz inostranstva, a juče je došao da radi na odeljenje otorinolaringologije.

“Apeli kolega da napusti bolnicu i vrati se kući nisu urodili plodom, pa su rukovodioci morali da pozovu policiju koja ga je odvela u kućnu izolaciju”, rekao nam je jedan od lekara.

U Policijskoj upravi u Novom Pazaru nam je nezvanično potvrđeno da su reagovali i jednu osobu iz Opšte bolnice sproveli do kuće jer joj je sanitarna inspekcija, prilikom ulaska u našu zemlju, uručila rešenje o samoizolaciji.

Protiv lekara je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je izjavila da su za sve povratnike iz inostranstva, koji krše meru samoizolacije, obezbeđena tri objekta u Vršcu, Požarevcu i Pirotu koji će služiti za njihov smeštaj do daljeg.

“Ako takvo lice zarazi druga lica i naruši im zdravlje može mu se izreći kazna od jedne od osam godina, ako zarazi lice i dođe do smrti, onda je kazna od dve do 12 godina zatvora”, poručila je Brnabić.

N. Kočović