Direktor JKP ,,Gradska čistoca” iz Novog Pazara E.O. zaključio je sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, saznaje radio Sto plus.

Tužilaštvo još uvek nije odgovorilo na naše pitanje o visini kazne, koju treba da potvrdi sud i izrekne mu presudu.

Više osoba iz ovog grada, koje su u prošlonedeljnoj akciji Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu privedene zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja i mahinacije prilikom javnih nabavki, puštene su da se brane sa slobode, jer više nisu postojali zakonski osnovi za njihov pritvor.

Krivicu nisu priznali i braniće se sa slobode pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara E. Š. koji je osumnjičen za dva krivična dela trgovina uticajem, direktor JP „Zavod za urbanizam“ S. LJ. osumnjičen za dva krivična dela zloupotreba službenog položaja, kao i zaposleni u Gradskoj upravi D. M. koji se tereti za četiri krivična dela trgovina uticajem.

Osim njih, među osumnjičenima su i A. S, I.A. zbog krivičnog dela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, kao i V.E. odgovorno lice u ponuđaču.

Prošle nedelje je uhapšeno ukupno 28 osoba u opštinama Prijepolje, Arilje i gradu Novom Pazaru, zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela kojima su oštetili budžet Srbije za više miliona dinara.

A.Bajrović