Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić rekao je da je najveća potražnja za Fajzerovom vakcinom, a da na raspolaganju u zalihama ima dovoljno svih vakcina.

“U nedelju su date 183 prve doze, 22 druge i 12 trećih doza. Poslednjih pet dana dali smo ukupno 1.121 dozu, što znači da je dnevni prosek bio 224 vakcine. Poređenja radi, od 4. do 7. septembra dali smo ukupno 71 dozu“, rekao je Spahić našem radiju.

On je dodao je do sada u Novom Pazaru prvu dozu vakcine primilo 23.286, drugu 20.493, a treću 1.388 građana.

Vakcinalni punktovi se formiraju prema potrebi, pa tako za sada rade dva, od kojih je jedan u Domu zdravlja, koji radi svakog radnog dana od 8 do 15 časova, a drugi u Domu omladine, koji radnim danima radi od 8 do 18 časova, a vikendom od 8 do 14 sati.

“Ukoliko bude ovakva potražnja za vakcinacijom i u narednom periodu, neće biti nikakvih problema da formiramo još dva vakcinalna punkta. Inače, trenutno na oba vakcinalna punkta ima po četiri mesta”, rekao je Spahić.

On je istakao da se epidemiološka situacija u Novom Pazaru ne smiruje i da može doći i do pogoršanja, jer je procenat građana kod kojih su PCR testovi potvrdili prisustvo korona virusa od 7. septembra do danas preko 40 odsto.

Foto: S. Župljanin