Listu sa 26 kandidata, članova novoosnovane Bošnjačke građanske stranke (BGS) Jahje Fehratovića, bivšeg visokog funkcionera Stranke pravde i pomirenja (SPP), predvodi književnik i prosvetni radnik Zehnija Bulić.

On je kazao da listu čine “izuzetni i odvažni ljudi” koji su u “negostoljubiv politički prostor” ušli kako bi svojom stručnošću dali doprinos da se stvari menjaju na bolje.

“Vidimo da je stanje, pre svega, u ekonomiji katastrofalno. Imali smo haotičnu gradnju, probleme u saobraćaju, prljave reke, zagađen vazduh, veliki broj nezaposlenih. Ljudi gube nadu, ostalo je da kupuju karte u jednom smeru i odlaze. Želimo da promenimo takvo stanje, da vratimo dostojanstvo i nadu”, poručio je Bulić.

Drugi na listi je lekar Faruk Pljakić, treći prosvetni radnik Šaćir Ćorović, četvrta medicinska radnica Anesa Muharemović, a peta preduzetnica Azra Nurković.

Prvih deset kompletiraju preduzetnik Esad Ramović, student Jasmin Aličković, prosvetna radnica Samina Caković, preduzetnica Muamera Rahić i doktorand psihologije Mirsen Fehratović.

Ko su ostali kandidati pogledajte ovde.

Lista “Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju” biće šesta na glasačkom listiću.