Opciju “da” zaokružili su svi izašli birači u selima Buče, Vitoš, Polokce, Vrbasiće, Tušimlja, Rajetiće i Bagri, a na tim mestima glasalo je od pet (Bagri) do 182 (Buče) upisana birača.

Rezultati referenduma pokazuju da je izlaznost na seoskom području na teritoriji Novog Pazara uglavnom bila veoma visoka, a da je najveća zabeležena u Grubetiću i Vranovini gde je glasalo po 95 odsto upisanih birača, od kojih je u Grubetiću 97, a u Vranovini 85 odsto bilo za promenu Ustava.

Najmanja izlaznost bila je u Bagrima gde se na glasačkom mestu pojavilo samo pet od 277 upisanih glasača. Svi oni podržali su izmene Ustava Srbije.

U gradu i prigradskim naseljima Novog Pazara izlaznost se kretala oko 30 odsto, a najmanja je bila na glasačkom mestu broj 85, u Muzičkoj školi, gde je svoje pravo iskoristilo tek 14 odsto upisanih birača. Za jedan odsto veća izlaznost zabeležena je na glasčkim mestima u “Ukrasu” i vrtiću “Dečija radost”.

Najveća izlaznost u gradskoj sredini bila je u Osnovnoj školi “Meša Selimović”, gde je glasalo 62 odsto upisanih glasača, dok je na Šestovu iznosila 60 odsto.

Sviđa vam se ova priča? Podržite radio Sto plus!

Podrška promenama Ustava na glasačkim mestima u gradu kretala se između 85 i 90 odsto, a najubedljiviji rezultat zabeležen je u vrtiću “Dečija radost” gde je 97 odsto izašli glasača zaokružilo “da”.

Najneizvesniji rezultat bio je na glasačkom mestu 98, u lokalu u Ulici Ćire Ratkovića, gde je za promene ustava glasalo 65 odsto birača, dok su ostali zaokružili “ne”.

Zapisnik sa rezultatima glasanja u selu Brđani još uvek nije zvanično objavljen, dok u tom dokumentu za Odojeviće nisu objavljeni rezultati.

Preliminarni rezultati referenduma pokazuju da je za promenu Ustava u delu pravosuđa oko 88 građana Novog Pazara, dok je protiv oko 12 odsto, pokazuju podaci Gradske izborne komisije.