Iz lokalne samouprave je saopšteno da Novi Pazar na ovaj način podržava mehanizam utvrđivanja javnog interesa koji je pre nekoliko godina uspostavilo Nezavisno udruženja novinara Srbije (NUNS).

“Ovaj mehanizam doprinosi implementaciji Zakona o javnom informisanju i medijima i povećanju efikasnosti i svrsishodnosti korišćenja budžetskih sredstava namenjenih sufinansiranju javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Uključivanje građana u definisanje javnog interesa u javnom informisanju podrazumeva naš zajednički rad na identifikovanju prioritenih tema, koje bi bile predmet lokalnih medijskih projekata“, navodi se u pozivu.

Dodaju da je za Novi Pazar ovaj proces bitan, jer jača poverenje između građana i vlasti, doprinosi transparentnosti rada lokalne samouprave, pomaže joj da identifikuje potrebe zajednice i nađe kreativnije načine za rešavanje problema.

NUNS je pre nekoliko godina u nekoliko gradova u Srbiji organizovao debate na kojima je predstavio ovaj mehanizam utvrđivanja javnog interesa, a među njima je i bio i Novi Pazar, da bi bio primer dobre prakse za druge opštine i gradove u Srbiji.

Javna rasprava počinje sutra u 11 časova u Svečanoj sali Kulturnog centra.