Taj sud uvažio je žalbe branilaca okrivljenog i zbog “bitne povrede povrede postupka” ukinuo presudu, pa će pojedine dokazne radnje biti ponovo izvedene pred Višim sudom u Novom Pazaru.

Bajazid B. je sredinom jula, jednoglasnom odlukom sudskog veća, proglašen krivim za izvršenje krivičnog dela ubistvo, za koje je osuđen na 12 godina zatvora i nedozvoljeno nošenje oružja zbog kojeg mu je izrečena kazna od dve godine , odnosno, jedinstvena kazna u trajanju od 13 godina zatvora.

Viši sud je je utvrdio da je Bajazid B, uveče 21. avgusta 2019. godine, “sa umišljajem i nebitno smanjene uračunljivosti lišio života Bejta Krlića” tako što je iz ranije repetirane “berete 7,65 milimetara” ispalio dva hica, od kojih je jedan, iz prislona, pogodio žrtvu u grudi.

Osuđeni je, navodi se u presudi, nakon toga pobegao iz restorana, a pištolj je bacio u dvorište obližnje kuće.

Tokom suđenja Bajazidovi branioci tvrdili su i pokušavali da dokažu da je njihov klijent nevin, da je do opaljenja metka došlo tokom koškanja i da je zapravo Krlić povukao okidač prilikom otimanja pištolja.

Razlozi sukoba njih dvojice nisu poznati, a pojedini mediji pisali su da su u svađi zbog pljačke milion evra u Minhenu zbog koje su osuđeni Krlićev rođak i Bajazidov brat.

Novac nikada nije pronađen.