Dodik je naglasio je da su odnosi Republike Srpske i Srbije na izuzetno visokom nivou i istakao da su rezultati dosadašnje saradnje vidljivi u lokalnim zajednicama širom RS, kroz realizaciju velikog broja projekata finansiranih sredstvima Srbije, saopšteno je iz Kabineta predsednika RS.

Dodik je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Srbije u Republiku Srpsku i puno uspeha u njegovom budućem radu, navodi se u saopštenju.

Ambasador Srbiuje u BiH danas se u Banjaluci sastao i sa predsednikom Narodne skupštine RS Nenadom Stevandićem, koji je Todorovu preneo predanost ruskovodstva RS “miru i politici koja se zasniva na dejtonskom principu dogovora dva entiteta i tri naroda, uz poštovanje suvereniteta i bez uplitanja međunarodne zajednice”.

Na sastanku je naglašena uloga Srbije kao glavnog faktora stabilnosti u regionu, navodi se u saopštenju iz Narodne skupštine RS i dodaje da je na sastanku pružena puna podrška inicijativi “Otvoreni Balkan” koja bi dodatno razvila ekonomsku saradnju i robnu razmenu.

Ivan Todorov je 7. februara preuzeo dužnost novog ambasadora Srbije u BiH.

On je tada članu Predsedništva BiH Željku Komšiću predao akreditivno pismo.

Todorov je radio u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), a od 2018. do 2023. godine bio je ambasador Srbije u Mađarskoj.

Na mestu ambasadora Srbije u BiH nasledio je Aleksandra Đorđevića.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *