Onlajn anketa objavljena je na sajtu grada, a građani mogu birati između devet ponuđenih predloga ili dopisati svoj predlog projekta za koji smatraju da će unaprediti život u Novom Pazaru.

Među ponuđenim predlozima su sufinansiranje programa unapređenja energetske efikasnosti, čišćenje divljih deponija i postavljanje video nadzora, podrška dodatnim oblicima usluga socijalne zaštite, kampanja za rano otkrivanje raka grlića materice i druga faza zamena ulaznih vrata na stambenim zgradama.

Građani mogu birati i neke od infrastrukturnih projekata poput izgradnje trotoara u Ulici Save Kovačevića ili kroz naselje Selakovac, uređenje prostora iza filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i poboljšanja pristupačnosti javnih površina za osobe sa invaliditetom.

Anketa je otvorena do 7. decembra, a rezultati će biti predstavljeni na javnoj raspravi o predlogu budžeta.

Gradska uprava Novog Pazara već par godina na ovaj način uključuje građane u proces donošenja budžeta, a prošle godine su najviše glasova dobili projekti formiranje fonda za lečenje dece sa retkim bolestima, unapređenje energetske efikasnosti u cilju smanjenja zagađenja vazduha i čišćenje i rekultivacija divljih deponija.