Jedna od učesnica skupa Saida Dazdarević kazala je da su se građani okupili iz nužnosti zahtevajući promenu celokupnog društva.

“Sve što treba da uradimo je da krenemo od sebe, od svojih rečenica, izjava, dela pa onda da pređemo na društvo, vlast i na sve što ljudi rade i nadležni ne rade”, poručila je Saida.

Njen sugrađanin Haris Imamović kazao je da je Novi Pazar grad mladih koji vrlo dobro vide šta se dešava oko njih i da oni kreiraju njegovu budućnost.

“To je bio moj motiv. Prosto, da nisu svi mladi isti. Svi učinioci, pa i ovaj koji je juče počinio to krivično delo, ima svoje ime i prezime, i želim da poručim sa ovog mesta da su mladi naša budućnost,  da u njima leži vedar duh i sve ono što može da oplemeni, a nikako da bude prepreka”, rekao je Haris.

Odavanje pošte stradalima u tragičnom dogadjaju u Beogradu organizovali su učenici Škole za dizajn tekstila i kože, a pridružili su im se i učenici drugih novopazarskih škola, kao i nastavnici, koji su došli u manjim grupama.

Slični skupovi su organizovani i u drugim gradovima u državi.

U Srbiji je zbog zločina u beogradskoj školi proglašena trodnevna žalost koja će trajati od petka do nedelje.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su u sredu u oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda.