Reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je proizvodnja struje u Srbiji skuplja od cene po kojoj je gradjani plaćaju, Nova stranka – Da se struka pita je ocenila da je vlast u prethodnih 10 godina „uvozila skupu struju a strancima je prodavala jeftinije“.

„Vi ste na vlasti duže od 10 godina i dužni ste bili da predvidjate ekonomska i energetska kretanja u ime celog naroda Srbije“, naveo je predsednik Nove stranke – Da se struka pita, Vladimir Kovačević povodom Vučićevog obraćanja gradjanima.

Ocenio je da predsednik Srbije ne bi trebalo da pravda lošu energetsku situaciju u zemlji pozivajući se na primere iz okruženja.

„Naše komšije u BiH nemaju nikakvu energetsku krizu, a njih niste pomenuli jer vam taj primer ne odgovara“, naveo je Kovačević.

Dodao je da „uvek postoji izbor i nova lica u politici koja drugačije sagledavaju budućnost i posao koji treba obaviti“.

„Srbija je bogata zemlja, samo je izbor ljudi koji je predvodi bio bez poslovnog i životnog iskustva, pa nam je ovako kako ste nam danas saopštili“, naveo je predsednik Nove stranke – Da se struka pita.