„Urednici lista ‘Srpski telegraf’ Dražen Ostojić i Boris Vuković pravosnažno su osudjeni zbog povrede dostojanstva, časti i ugleda predsednika NS Vuka Jeremića objavljivanjem neistinitih i uvredljivih informacija u tom listu 21. decembra 2019. godine u tekstu ‘Bliske veze predsednika NS i Slobodana Tešića'“, navela je NS.

Kako je rečeno, „Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu koja je doneta po Jeremićevoj tužbi i naložio Ostojiću da o svom trošku javno objavi uvod i izreku presude, bez ikakvog komentara i bez odlaganja u listu ‘Srpski telegraf’ najkasnije u drugom izdanju od dana kada je presuda postala pravosnažna“.

Takodje i da su „Vuković i firma ‘Medijska mreža’, koja je izdavač ‘Srpskog telegrafa’, dužni da Jeremiću na ime nematerijalne štete i povrede časti i ugleda plate 70.000 dinara sa zateznom kamatom, a tuženi su obavezani da Jeremiću na ime naknade troškova plate 93.500 dinara“.

„Nikako ne postoji interes javnosti da sazna neistinitu informaciju, a posebno ne onu kojom se o subjektu informacije stvara lažna predstava. Tokom prvostepenog postupka je nesumnjivo utvrđeno da su informacije o tužiocu (Jeremiću) neistinite i da tuženi nisu sa dužnom novinarskom pažnjom ispitali njihovu istinitost“, navodi se u presudi Apelacionog suda.

U presudi se dodaje da je „Srpski telegraf“ 21. decembra 2019. godine objavio tekst „Otkrivamo – Vuk skinuo trgovca oružjem s crne liste“, a potom na četvrtoj i petoj strani nadnaslov „Bliske veze predsednika NS i Slobodana Tešića“ i naslov „Vuk Jeremić skidao trgovca oružjem sa crne liste Ujedinjenih nacija“ i podnaslovom „U vreme dok je predsedavao Skupštinom UN direktno pomagao da Tešićevo ime bude skinuto sa spiska osoba pod sankcijama“.