To je, smatraju, dovelo do urušavanje dela zida ovog zdanja koji je deo kulturno – graditeljskog nasledja grada i predmet je posebne zaštite Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

GO NS je napomenuo da „sve govori da je jedino rešenje da opozicija pozove gradjane na proteste i tako ‘pogura’ mehanizme za utvrdjivanje odgovornosti“ za ova dešavanja.

„Ne postoji politička volja da se postupi po našoj krivičnoj prijavi, a jedina dobra stvar je što ona nije odbačena, jer je dobro utemeljena, a kada dodje do promene ovog nakaradnog sistema u državi i kad se stvore uslovi, neko će morati da snosi posledice“, naglasio je GO NS.

Stranka navodi da je za radove uzet kredit od 2,5 miliona evra, za čije obezbedjenje je nad zgradom Tržnice stavljena hipoteka i da su prve rate stigle na naplatu, a objekat „nije ni blizu priveden nameni“.

„Predlagali smo da se rekonstrukcija odloži za neka bolja vremena, kao i da se posao poveri firmi koja ima iskustva u rekonstrukciji ovakvih objekata“, istakao je odbor NS iz Kragujevca.

Kako je ta stranka navela, „poražavajuća je i tragična činjenica da je objekat Tržnice, koji je sagradjen 1929. godine, preživeo nemačku okupaciju i kasnije bombardovanje, ali na žalost, nije mogao i aktuelnu gradsku vlast i njene ‘sjajne’ ideje“.