On je na konferenciji za novinare rekao da među konkursnom dokumentacijom “nedostaju predmer i predračun radova, cene i kompletna tehnička specifikacija”.

Numanović je ocenio da to pokazuje da je tačna tvrdnja ministra bez portfelja Edina Đerleka da su potencijalni izvođači radova onemogućeni da podnesu kvalitetnu i ozbiljnu ponudu.

“Pozivamo Gradsku urpavu da sačini adekvatnu konkursnu dokumentaciju i na taj način rešimo problem”, poručio je potpredsednik SPP.

Na našu sugestiju da u jednom od fajlova u konkursnoj dokumentaciji postoje određeni podaci o predračunu i predmeru radova, Numanović je rekao da “postoje određene dimenzije, ali da nema tehničkih specifikacija za izgradnju tog objekta”.

Dva tendera lokalne samouprave za drugu fazu izgradnje azila za smeštaj pasa i mačaka u selu Čašić Dolac obustavljena su jer nije bilo zainteresovanih za taj posao.

Treći tender raspisan je prošle nedelje.

Druga faza izgradnje i opremanja tog objekta trebalo bi da košta oko 20 miliona dinara, od kojih je 13,5 miliona obezbedilo Ministarstvo bez portfelja.