On je, kao svedok, rekao da je po naredbi Višeg tužilaštva u Novom Pazaru 13. avgusta 2021. godine izvršio obdukciju Hamidovića iz čijeg tela je tom prilikom izvadio četiri projektila.

Mlađenović je pred Sudom ostao u celosti pri mišljenju navedenom u obducentskom nalazu u kojem je zaključio da je uzrok smrti Hamidovića komplikacija usled zapaljenja trbušne maramice i sepse, izazvane strelnim ranama od projektila.

Obducent je naveo i da je nesporna uzročno-posledična veza strelnih rana i uzroka smrti.

Predsednik sudskog veća zabranio je pitanja branioca okrivljenog da li je uzrok smrti Hamidovića moglo biti “eventualno neadekvatno lečenje” ili “postojanje neke njegove druge bolesti”, uz obrazloženje da će se o tome posebno izjasniti sudsko medicinski veštak.

Suđenje se nastavlja 15. aprila saslušanjem dvojice svedoka.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru Emraha L. tereti da je počinio krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

Emrah L. je okrivljen da je 6. avgusta 2021. godine, u centru Sjenice pucao i sa četiri hica pogodio Hamidovića, koji je šest dana kasnije preminuo u Kliničkom centru Kragujevac.

Kako je Emrah L. i dalje u bekstvu, sudi mu se u odsustvu.

Osim njega, sudi se i D. M. i R. Đ, koji su okrivljeni da su pomogli Emrahu L. nakon počinjenog zločina, a na prvom ročištu oni su negirali krivicu.

Hamidović je bio član Stranke pravde i pomirenja, kao i osnivač “Sjeničkih novina”, a sumnja se da je zbog pisanja te Fejsbuk stranice došlo do sukoba sa okrivljenim.