„To bi donelo veliki pomak na srpskoj političkoj sceni. Vlast je pala u Beogradu, nema više tako dominantnu većinu kao što je imala, to znači da gradjani žele promene“, rekao je Obradović za TV Prva i dodao da se nije konsultovao sa Patriotskim blokom o takvim pitanjima.

Na pitanje da li se tako preporučuje koaliciji Ujedinjena Srbija, on je odgovorio odrečno, već da kako je rekao, „misli da bi bilo kvalitetno za srpsku demokratiju da opozicija preuzme vlast na jednom nivou izbora i da se pokaže“.

„Da li je moguće da se opozicija izmedju sebe dogovori ko bi bio kandidat za gradonačelnika, kako bi ta vlast bila formirana, to zahteva duge i teške pregovore“, rekao je Obradović.

On je naveo da bi to bila ravnoteža u srpskoj politici ako bi dosadašnja vlast zadržala republičku vlast, a opozicija preuzela beogradsku.

Na pitanje da li bi u Beogradu pre saradjivao sa opozicijom nego sa aktuelnom vlašću, on je rekao: „Naravno, mi smo opozicija, ali smo spremni da sradjujemo samo sa onima koji su spremi da prihvate naš program“.

Na pitanje šta bi uradio ako ga predsednik države Aleksandar Vučić pozove u vladu, on je rekao da bez obzira sa kim se razgovara, da li je to vlast ili opozicija, neće odstupiti od svog programa.

„Mi nećemo ulaziti ni u kakvu vlast po svaku cenu, posebno ovu čiji smo ljuti kritičar, ali jeste naš cilj da naš program bude realizovan“, rekao je Obradović.