“Dok ne dođe do obnove duhovnog i moralnog sistema tradicionalnih vrednosti, svi drugi pokušaji da se ovo zlo zaustavi neće dati rezultate, jer ne pogađaju suštinu. Lično smatram da najpre moramo promeniti one koji su na vlasti i koji su kreirali trenutni sistem vrednosti. Nije realno da nas oni koji su nas doveli dovde izvuku iz ove tragične situacije”, ocenio je.

Obradović je naveo da će poslanička grupa Dveri u petak predati u skupštinsku proceduru set dodatnih preporuka Vladi Srbije za prevenciju nasilja u medijima i društvu u celini.

Dodao je da će zatražiti ostavke “objektivno odgovornih” ministara kulture, informisanja, prosvete i policije, kao i ostavke predsednice Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivere Zekić, ukidanje rijaliti programa i drugih spornih sadržaja koji propagiraju nasilje u medijima i na internetu.

“Tražimo i hitnu vanrednu sednicu svih nadležnih skupštinskih odbora: za prava deteta, zdravlje i porodicu, kulturu i prosvetu, kao i vanredno zasedanje Narodne skupštine na ovu temu. Ovo je vanredno stanje i ne smemo dozvoliti da se sve vrati u dosadašnju kolotečinu koja nas je dovela dovde”, ocenio je Obradović.